Κουφέτο… το μυστικό συστατικό της μπομπονιέρας!!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να διαλέξετε τις μπομπονιέρες σας.
Οι επιλογές πραγματικά απεριόριστες, τούλια, κορδέλες, υφάσματα, αντικείμενα, κουτιά, χειροτεχνίες μπορούν να μεταμορφωθούν σε μπομπονιέρα βάζοντας ένα "μυστικό" συστατικό, το κουφέτο...

Η ιστορία του κουφέτου ξεκινάει από τον Μεσαίωνα και πιθανόν με παραλλαγές πάμε ακόμα πιο πίσω. Το σίγουρο είναι ότι την μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα την παίρνει τον 19ο αιώνα, όταν άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής κουφέτων στην Ιταλία. Από εκεί διαδόθηκε το προϊόν σε όλη την Ευρώπη και πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης.

Τα κουφέτα του γάμου έχουν συνήθως λευκό χρώμα, όπως και το νυφικό, ώστε να συμβολίζουν την αγνότητα της νύφης, ενώ τα κουφέτα της βάπτισης μπορεί να είναι πολύχρωμα και σοκολατένια.

 

Γάμος

Τα τελευταία χρόνια στο γάμο χρησιμοποιούνται αρκετά εκτός από τα κλασικά κουφέτα και τα σοκοκουφέτα. Εδώ εννούμε οτι υπάρχει ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο με επικάλυψη λευκή σοκολάτα η οποία έχει διάφορες γεύσεις.

Οι πιο συνηθισμένες είναι οι γεύσεις φρούτων (σοκολάτα φράουλα, πορτοκάλι, μπανάνα, κεράσι, καρύδα), η μαστίχα είναι νέα επιλογή πάρα πολύ καλή, στριατσιατέλα και τιραμισού έχουν την δικιά τους χαρακτηριστική γεύση. Μάλιστα η Stracciatella έχει κερδίσει αρκετά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Η σαμπάνια είναι σταθερή αξία,το σοκοκουφέτο καραμέλα έχει φανατικούς οπαδούς και δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τη σοκολάτα γάλακτος με γεύση gianduia, ένα πλούσιο σε γεύση κουφέτο!!

Πόσα κουφέτα βάζουμε στις μπομπονιέρες?

Συνήθως στο γάμο βάζουμε 7 άλλα 9 ή 11 επίσης χρησιμοποιούνται συχνά.

Εκτός του μονού αριθμού στην ποσότητα δεν υπάρχει κάποιος άλλο κανόνας. Μπορούμε να τα συνδυάζουμε πχ4 αμυγδάλου και 3 γεύσεις. Επίσης καλό θα ήταν να μην έχουμε πάνω από 2 ξεχωριστές γεύσεις γιατί αν τις δοκιμάσουμε στη σειρά μπερδεύονται.

 

Βάπτιση

Στη βάπτιση εκτός από το κλασικό κουφέτο χρησιμοποιούνται κουφέτα χωρίς αμύγδαλο που τα προτιμάνε και τα παιδιά. Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα crispy, τα οποία είναι μεγάλα στρογγυλά κουφέτα με τραγανό πυρήνα από δημητριακά και σοκολάτα. Δημιουργούν μια πλούσια μπομπονιέρα και αρέσουν σε όλους. Τα κουφέτα τύπου smarties και οι σοκολατένιες καρδιές είναι επίσης καλές επιλογές.

Πόσα συνήθως βάζουμε?

Στα crispy και τα αμυγδάλου που είναι πιο μεγάλα βάζουμε 5, στις καρδούλες που είναι πιο μικρές 7 και στα smarties τουλάχιστον 15 ώστε να πηγαίνουν όλα στο ίδιο περίπου μέγεθος.

Εμείς σαν εταιρία BestPrint χρησιμοποιούμε κουφέτα Χατζηγιαννάκη, τα οποία είναι πάντα ολόφρεσκα και σας εγγυούμαστε (γιατί έτσι συμβαίνει πάντα) ότι θα ακούσετε τα καλύτερα λόγια για τις μπομπονιέρες σας και τα κουφέτα!!

Τις γεύσεις μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά και εδώ:

http://bestprint.gr/index.php/gamos/koufeta

 

28-Δεκ-2016 22:24
15710
Print
 
Comments List
Back to top