Συνδυασμοί χαρτιών για κλασικό, μοντέρνο ή vintage προσκλητήριο

Κάθε σχέδιο προσκλητηρίου και κάθε φάκελος μπορεί να φτιαχτεί σε οποιαδήποτε χαρτί από αυτά που διαθέτουμε και υπάρχει μια πραγματικά μεγάλη ποικιλία.
Για να γίνει πιο εύκολο μπορούμε τα χαρτιά να τα χωρίσουμε σε τρεις κατηγορίες.
Η πρώτη είναι τα μέταλ χαρτιά. Το χαρακτηριστικό είναι μια ελαφριά γυαλάδα, ποιότητα και ποικιλία από όμορφες και σοβαρές αποχρώσεις.

Η δεύτερη κατηγορία είναι τα ματ χαρτιά. Διαθέτουμε τα χαρακτηριστικά μπεζ και λευκά που έχουν υφές, μια λεπτή ρίγα δηλαδή ή με λεία επιφάνεια. Όταν έχουν χρώματα δίνουν έντονες φωτεινές αποχρώσεις.
Η Τρίτη κατηγορία είναι τα επιχρισμένα. Εδώ το χαρτί αποτελείτε από δύο ενωμένα μέρη. Η βάση, λευκή συνήθως, καθορίζει και το πόσο χοντρό είναι το χαρτί. Στην επάνω μεριά κολλαέι ένα δεύτερο φύλλο το οποίο έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μπορεί να είναι βαμβακερή, με ίνες, με σχέδια, με σχήματα, σαν δέρμα και πολλά άλλα. Στην περίπτωση αυτή τα επιχρισμένα χαρτιά έχουν μια όψη. Δηλαδή η μια όψη είναι καλή με το σχέδιο ενώ η άλλη είναι σκέτη.

Το ίδιο προσκλητήριο ανάλογα με τα χαρτιά που θα χρησιμοποιήσουμε δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα. Κάποιες προτάσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι οι εξής:

Κλασικό προσκλητήριο.
Για την κάρτα: Μεταλ ζαχαρί, μεταλ λευκό ή ματ χαρτιά (σε μπεζ ή λευκό)
Για τον φάκελο: Το ίδιο χρώμα με την κάρτα ή διχρωμίες. Με ιβουάρ χαρτιά μπορούμε να βάλουμε χρυσό φάκελο, της άμμου, μπρονζέ και σε λευκή κάρτα ταιριάζει ασημί φάκελος, λιλά και πολλές παστέλ αποχρώσεις.

Vintage Προσκλητήρια
Η κάρτα που θα εκτυπωθεί η πρόσκληση συνήθως είναι σε κάποιο ματ χαρτί. Οι επιλογές είναι:
Οπαλίνα: Λείο λευκό ματ χαρτί
Crush: Χαρτί ματ που έχει κόκο σαν ανακυκλωμένο με ωραίες αποχρώσεις
Twill: Ματ χαρτί σε μπεζ ή λευκό, με λεπτή ρίγα
Για τον φάκελο:
Craft χαρτί στα 120 ή 300gr
Twill μπεζ ή λευκό ώστε να ταιριάζει με την κάρτα
Crush που δίνει ωραίες λαδί και σοκολά αποχρώσεις.

Χιουμοριστικά προσκλητήρια
Οπαλίνα ή μεταλ χαρτί με χρωματιστό φάκελο
Prisma που μοιάζει με ακουαρέλα

Μοντέρνα
Εδώ έχει περισσότερο σημασία το σχέδιο παρά τα χαρτιά και ήδη έχουμε μεγάλη ποικιλία σχεδίων με όλους τους συνδυασμούς χαρτιών.

Τελειώνοντας να τονίσουμε ότι φτιάχνουμε οποιοδήποτε σχέδιο φακέλου ή προσκλητηρίου σε οποιοδήποτε χαρτί επιθυμείτε. Επίσης οι φάκελοι εκτυπώνονται με όλες τις τεχνικές της κλασικής τυπογραφίας.

 

15-Μαϊ-2017 11:56
7793
Print
 
Comments List
Back to top